KEITÄ OLEMME

VeloSis tulee sanoista Velo (ranskaksi pyörä) sekä Sister- sanan lyhenteestä Sis (englanniksi sisko).

VeloSis syntyi vuonna 2020 Pyöräilyseura Let`s Go Ry:n kehittämishankkeesta, jonka hankejohtaja Sari Saarelainen käynnisti valmentajatutkinnon opintyötä varten. Kehittämishankkeen tarkoitus oli kehittää seuralle naisten jaosto ja luoda naisille oma matalankynnyksen foorumi ja harjoittelualusta pyöräilyharrastukseen. Valmennuksen ja ammattitaitoisen harjoittelun ja ohjelmoinnin yhdistäminen ja ammattilaisen tieto-taidon tarjoaminen ruohonjuuritasolle oli hankkeen lähtökohta. "Pyöräilyä kaikille naispyöräilyn harrastajille." VeloSis-joukkueeseen liittymiseen ei ole muita pääsyvaatimuksia kuin se, että olet nainen ja liikut jonkinlaisella pyörällä. Millään muulla ei ole merkitystä.

10 ydinryhmän jäsentä kerääntyi syksyn aikana harjoittelemaan tavoittenaan kauden 2021 mahdolliset kuntotapahtumat ja ennen kaikkea itsensäkehittäminen ja pyöräilystä nauttiminen hyvässä seurassa. Joukkueen nimeksi valittiin yhteistuumin WhatsApp-keskustelun äänestyksessä VeloSis. Logosta ja ajoasusta käytiin myös varsin yksimielinen äänestys ja nyt olemme tässä hetkessä, uusien kotisivujemme parissa. 

Heinäkuussa 2021 aloitimme rekrytoimaan uusia pyöräilyohjaajia ja ensimmäinen pääkaupunkseudun ulkopuolinen ryhmä käynnistetiin Tampereelle. Tampereen joulkuette ohjaa Anne Karppinen. VeloSis-joukkueesta on tulossa paikallisesta joukkueesta kansallinen naisten liikuttaja.

Kaudella 2022 toimme mukaan toimintaamme myös miehet, samalla päivitimme logomme. Power moments kuvastaa toimintaamme: haluamme olla vahvasti hetkessä. Jaamme voimaa joukkueen kesken ihmisiin ja polkimiin. 💜

Liikkuvin terveisin,

Sari Saarelainen - VeloSis

.